De Kunstweken:
Innovatief, laagdrempelig en bijzonder

Compleet pakket van A tot Z

Heeft u zich online of telefonisch aangemeld voor De Kunstweken, dan krijgt u alles wat u nodig heeft voor het project per omgaande opgestuurd. Gratis papier voor de hele school, inloggegevens, een beknopte handleiding voor uzelf en uitleg voor het team. Voor het overige wijst het zichzelf.

Om nog meer uit het project te halen ontvangt u ook het boekje "De Kunstweken Extra's"; een bloemlezing van inspirerende ideeën waarmee onze oud-deelnemers het project nog leuker wisten te maken.

Flexibel inzetbaar op elk niveau

Alle projectinformatie voor het team wordt eenvoudig ontsloten via de eigen Klassenwebsite. De leerkracht kan naar keuze volstaan met het compacte basisprogramma of dit flexibel uitbreiden met zelfstandige verwerking of samenwerkend leren werkvormen. Even een filmpje kijken en meteen aan de slag? Dat kan met De Kunstweken. Maar het project gebruiken als startpunt voor een diepgaander lesreeks evenzo!  
 

En altijd met een mooi bedrag voor school

Hoe u het project ook inzet, een mooie opbrengst voor uw spaardoel is er altijd. Tijdens het project is geen enkele aankoop verplicht, maar er zijn maar weinig ouders en andere familieleden die niet zo'n origineel kinderkunstsouvenir willen hebben.

 

 

Dankzij het uitgekiende systeem achter De Kunstweken blijft de planlast voor de projectorganisatie tot een minimum beperkt. In drie stappen is gans uw school in de ban van de kunst!

  1. Online enkele projectgegevens doorgeven
    Gratis Kunstweken-papier verdelen over de leerjaren
  2. Kunstwerken verzamelen en insturen
    Museumfolders (laten) uitdelen
  3. Bestelde gadgets uitdelen én projectopbrengst innen
    Genieten van alle kinderkunst en uw spaardoel verwezenlijken!

Zo werkt het...

Zijn de Kunstwerken gereed, dan komen wij deze kosteloos bij u ophalen. Wij scannen alle tekeningen en drukken voor ieder kind afzonderlijk een Museumfolder waarin eenvoudig staat uitgelegd hoe het eigen online Museum kan worden geopend.

Bijzondere kinderkunst vereeuwigd

Het kunstwerk is daar niet alleen digitaal te bewonderen door alle genodigden, maar kan in de Museumshop ook nog eens op allerlei toffe gadgets worden besteld. Net als Van Gogh vereeuwigd op een koffietas, brooddoos, mousepad, placemat etc... geen groter compliment als papa, mama, bompa of bobonne daarvan iets kopen wil! Alle kinderen die hun Museum geopend hebben, ontvangen sowieso een reproductie van hun kunstwerk als wenskaart gratis

Verkoopopbrengst gaat naar school

Na afloop van uw Kunstweken leveren we alle verkochte kunstproducten - per leerjaar in een doos, per kind in een tasje - gratis af op school. Omdat alles in de Webshops al is afgerekend (veilig met Bancontact/MrCash, Paypall of creditcard) hoeft u ze alleen nog maar mee te geven. De opbrengst voor uw spaardoel heeft u per omgaande op uw rekening.

Hoeveel dat precies wordt, bepaalt u zelf. Standaard gaan we uit van een winstpercentage van 25%. De prijzen in de Museumwinkels zijn dan (inclusief uw winstmarge) marktconform. Wilt u liever 5, 15 of 33%, dan kunt u dat bij aanvang van het project eenvoudig aangeven. 

» Galerie Kunstweken souvenirs

De toffe gadgets met kinderkunst worden volkomen vrijblijvend aangeboden in de Museumwinkels. Ouders, tantes, nonkels, meters, peters, bompa's en bobonnes zien ze echter zo graag dat we met de opbrengst, naast het bedrag voor school, ook nog eens alle onkosten kunnen betalen. Vandaar dat we u dit unieke project gratis kunnen aanbieden.

Plan uw Kunstweken wanneer het uitkomt

De Kunstweken gaan maandelijks van start (m.u.v. juni, juli en augustus). U geeft zelf de gewenste startdatum aan en wij maken dan een planningsvoorstel. De meeste scholen kiezen voor een projectduur tussen de 3 en 6 weken, langer deelnemen is desgewenst ook mogelijk.

 

Veelgestelde vragen organisatie

Wanneer kunnen we onze school het beste inschrijven?

De Kunstweken gaan maandelijks van start (m.u.v. juni, juli en augustus). U kunt uw school online inschrijven .

Zijn er kosten verbonden aan een Kunstweken-project?

Nee! Het project is gratis voor alle scholen in België. Het wordt bekostigd met de opbrengsten uit de Museum-webwinkels. Om het project voor iedereen toegankelijk te maken en kosteloos te houden, is het dus van belang dat we de tekeningen van school ook daadwerkelijk retour ontvangen zodat de Museumwebshops van de kinderen geopend kunnen worden. Indien we uw tekeningen 3 maanden na de aangegeven "voorkeur projectperiode" nog niet ontvangen hebben, zijn we genoodzaakt de project- en ontwikkelkosten à € 199,- in rekening te brengen. Het projectteam van De Kunstweken vraagt hiervoor uw begrip.


» Meer antwoorden op uw organisatorische vragen
 

Overige veelgestelde vragen

Ik heb iets in een Museumwinkel besteld. Hoe en wanneer krijg ik dat geleverd?

Aan ieder Kunstweken-project is een einddatum gekoppeld. Twee weken na deze datum worden de bestelde artikelen op school geleverd. Deze zijn per kind verpakt in een plastic tasje. Levering van de bestelling aan kopers vindt dus plaats via het kind en niet via de post of een pakketdienst.

Hoe weet ik zeker dat mijn bestelling goed is verlopen?

U krijgt van iedere bestelling in de Museumwinkel een bevestiging per mail. Mocht u toch nog twijfelen of de bevestiging niet ontvangen hebben, dan kunt u eventueel via het kind informeren naar de status van uw bestelling. Het kind kan in de eigen Webwinkel heel eenvoudig zien wie er wat besteld heeft.


» Overige veelgestelde vragen

Wie heeft De Kunstweken bedacht?

Het team achter De Kunstweken bestaat uit enthousiaste professionals uit onderwijs, grafische sector en IT. Samen hebben we een sec fondsenwervingstool weten uit te bouwen tot een bijzonder programma dat tevens als krachtig cultuureducatie-instrument kan worden ingezet. De Kunstweken heeft zich uit en te na in de praktijk bewezen. Sinds de introductie in 2016 hebben al vele honderden scholen met het project inspirerend kunstonderwijs en fonsenwerving effectief weten te combineren. 

Leg ons uw vragen voor

We kunnen ons voorstellen dat u nog met vragen zit. Heeft u geen goed antwoord gevonden in de 'veelgestelde vragen', bel ons dan op 011-360818 of vul onderstaand formulier in. We nemen ze graag persoonlijk met u door.

Zegt het voort!

Enthousiast over ons bijzondere kunstproject met creatieve én financiële winst? Wilt u iemand anders laten weten hoe tof een Kunstweken-project is? Hier kunt u een collega, vriend(in) of leerkracht van uw school op de hoogte brengen van De Kunstweken.